Kauhavan Wisan suunnistusjaosto

AM KESKIMATKA 2020

Valvojan lausunto

E-P:n AVOIN AM-KESKIMATKA Kauhavalla 24.7.2020

 

Kauhavan Kukkuran alueen on uudelleenkartoittanut Arto Katajamäki. Aikuisten radoista vastaa Esa Lehtinen ja lasten radat on laatinut Tarja Lammi.

Kartta on valmistunut tänä keväänä ja siihen on tehty vielä kilpailun alla joitain kasvillisuuskuvauksen tarkennuksia ja päivityksiä. Kartta on tasalaatuinen ja selkeä.

Kilpailumaastoa halllitsee laajahko kallioinen mäkialue, jossa näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat pääsääntöisesti erittäin hyviä. Mäkialueen itäpuolella on tiheämpiä kasvillisuusalueita, joissa vauhtia kannattanee hieman säätää taitotason mukaan. Alueelta löytyy myös muutama polku ja metsäautotie, joita lähinnä pidempien ratojen juokijat voivat halutessaan päästä hyödyntämään.

Ratamestarit ovat mielestäni onnistuneet työssään mallikkaaasti. Keskimatkan nopeatempoisuuteen ja tavoiteaikojen arviointiin on kiinnitetty sopivasti huomiota. Maasto on kuitenkin uusi, joten nähtäväksi jää kuinka onnistuttiin. Lasten ratojen suunnittelussa jouduttiin hieman miettimään turvallisen ratasuunnittelun perusteita yhtenäisen polku-tieverkoston puuttumisen takia. Radat ovat kuitenkin saatu toteutettua selkeillä rastipisteillä, kilpailukeskuksen läheiseen, hyvän näkyvyyden omaavaan kallioalueeseen, jota metsälinjat sopivasti reunustavat.

Erityisesti mäkialue on tiheään rastitettu, joten muiden kuin vain ”omien” rastien näkemiseltä ei voi välttyä.

ONNISTUNEITA RASTINOTTOJA KESKIMATKAN ALUEMESTARUUSKILPAILUUN!
Juha Laasanen, Laihian Luja
kilpailun valvoja