Kauhavan Wisan suunnistusjaosto

POROKALLION KESKIMATKA 2022

Alustavat kilpailuohjeet

Porokallion keskimatkan kilpailu Kauhavalla 5.6.2022

Lopulliset kilpailuohjeet löytyvät kilpailupäivänä infotaululta ja suunnistusjaoston nettisivuilta www.kauwisuunnistus.fi

Järjestävinä seuroina: Alahärmän Kisa ja Kauhavan Wisa

Ratamestarit: Roope Näsi, aikuisten radat & Tarja Lammi, lasten radat
Valvoja: Voitto Erkinheimo, KortJV
Tulospalvelu: Arto Puro-Aho 050 3122549
Tiedottaja: Marja Erkkilä, etunimi.sukunimi (ät) netikka.fi
Kuulutus: Alpo Puro-aho & Arto Valkama
Kilpailunjohtaja: Tuija Katajamäki 040 562 5373
Tuomarineuvoston pj: Juha Tuomisto, Vaasu
Tuomarineuvoston jäsenet: Päivi Mäkineste-Mäkelä, Rasku & Tommy Löfroth, Malax IF

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailukeskus
Koivikontie 752, 62230 Kauhava
Opastus kilpailukeskukseen alkaa Läntisen yhdystien 733 ja Mäenpääntien risteyksestä https://goo.gl/maps/BchWrtGfWgEAAcHm8

Liikenteen ohjaus ja pysäköinti:
Ajo-ohjetta kilpailukeskukseen noudatettava!
Liikenne ohjataan kilpailukeskukseen etelän suunnasta Mäenpääntien ja Läntisen yhdystien 733 risteyksestä Mäenpääntielle, josta ajoaika kisakeskukseen 15-20 min kisakeskuksen läheisyyteen.

Autot pysäköidään tienvarteen oikealle puolelle korkeintaan 1-1,5 km päähän kisakeskuksesta. Autojen poistuminen alueelta tapahtuu pohjoisen suuntaan Aution kylän kautta Alarannantielle ja sieltä KT 63:lle

Kartta
Kartta on 6-värinen tulostekartta 5/2022 (A4 tai A5), käyräväli 2,5 m.
A5 sarjoilla H/D8RRS, H/D10RR, H/D12TR ja H/D12. Muilla sarjoilla A4.

Mittakaava 1:10000 H21-H45, D21-D45, H16-H20 ja D16-D20.
Mittakaava 1:7500 H50-H85, D50-D80, H8RRS – H14 ja D8RRS – D14.
Kartta on muovikotelossa.

Maastokuvaus
Pienipiirteinen avokalliomaasto joka on kulkukelpoisuudeltaan hyvin vaihtelevaa, näkyvyys on hyvä. Kartalla hyvin vähän vihreää.

Lasten radat tukeutuvat pääosin polkuihin ja kuviorajoihin. Ratojen loppuosalla on taimikkoalueen ylitys, jossa maapohja on metsänhoitotoimenpiteiden takia kuoppainen ja möykkyinen, jota on aluskasvillisuuden takia vaikea huomata. Alue on kuvattu karttaan hidastavan maapohjan merkillä (vihreä pystyviivoitus). Alueen ylityksessä on syytä tiputtaa vauhdista pari napsua pois ja noudattaa varovaisuutta, vaikka kisakeskuksen kuulutus jo houkuttelisikin vauhdinpitoon.
HUOM! Runsaiden sateiden vuoksi sammal-ja jäkäläpeitteiset kalliot ovat liukkaita.

Mallirasti
Kilpailukeskuksessa opaspaalun luona

Leimaus
Käytössä Emit-leimaus. Vuokratut Emit-kortit lunastetaan infosta.
Tarkista Emit-korttisi numero lähtölistasta. Mahdolliset Emit-numeromuutokset ilmoitettava suoraan tulospalveluun Arto Puro-Aholle 050 312 2549.
HUOM! Lähdössä ei enää emit-numeroita erikseen tarkisteta!

Mallirastilla opaspaalun luona on 0-leimasin, jonka avulla voi tarkistaa emit-kortin toimivuuden ennen lähtöä. Lähdössä ei ole varaleimasimia!

Toimimattoman kortin tilalle voi vuokrata uuden infosta, hinta 5 €. Maksu käteisellä. Palauttamattomasta kortista perimme 80 €.

Sarjat ja matkat
Lähtö 1, josta kaikki sarjat lähtevät. Kuntoradoilla lähtö opaspaalun luota infon läheltä.

Ks. matkat ja rastien lukumäärä taulukosta (linkki).

Emit-tarkistuslipukkeet, rastimääritteet ja rintanumerot
Emit-tarkistuslipukkeet ovat saatavilla lähtöpaikalla.
Rastimääritteet ovat kartoissa ja saatavilla myös irrallisina lähtökarsinoissa (1 kpl / kilpailija).
Lähdössä ei ole kiinnitystarvikkeita.
Kilpailussa ei käytetä rintanumeroita.

Lähtö
Käytössä yksi lähtöpaikka, jonne matkaa n. 1,3 km. Sini-keltainen viitoitus. Lähtöön kuljetaan aluksi tietä pitkin kilpailukeskuksesta etelään ja loppuosa osittain hidaskulkuista metsäaluetta, joten varaa riittävästi aikaa lähtöön siirtymiseen!

Ensimmäinen lähtö klo 11.00

Toiminta lähdössä

 • 5 minuuttia ennen lähtöä:
  kipailijat kutsutaan lähtökarsinaan, lapsilla ja nuorilla on ns. ohjausasema, jossa jossa on RR- ja TR-kartat ratoineen ja H/D12-14 sarjalaisille kartta lähtökolmioineen nähtävillä.
 • 4 minuuttia ennen lähtöä:
  irralliset rastimääritteet saatavilla
 • 3 minuuttia ennen lähtöä:
  kilpailijan emit-kortti nollataan
 • 2 minuuttia ennen lähtöä:
  RR-sarjalaiset saavat kartan ja heitä opastetaan. Kilpailualueen kartta nähtävillä muille sarjoille, H/D12TR nähtävillä kartta ratoineen, H/D12-14 sarjalaisilla mallikartta. jossa K-piste.
 • 1 minuutti ennen lähtöä:
  siirtyminen kartoille. H/D12TR ja H/D12-14 sarjalaiset saavat ottaa kartan. RR-sarjalaiset voivat tutkia karttaa ja rataa.
 • Lähtöhetkellä kilpailijat ottavat kartan karttasangosta ja aloittavat kilpailusuorituksen. Tarkista että otit oikean sarjan kartan, vastuu on kilpailusääntöjen mukaan kilpailijalla!

K-pisteelle on matkaa lähtöpaikalta n. 50 m

RR-radalla on 7 rastia, joilla on maastossa tunnukset: RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6 ja RR7. Viimeinen rasti on yhteinen muiden sarjojen kanssa ja siellä voi leimata sekä RR7 että 100-leimasimella. Kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai virheellisen leimauksen vuoksi, vaan siitä tulee 10 minuutin lisäaika / virheellinen leimaus.

H/D8RR saattajasarja kilpailun ulkopuolella (vanhemman tai ohjaajan kanssa) Omatoimisesti kilpailun ulkopuolella saattajasarjaan tulevat ilmoittautuvat infossa kuntosuunnistuksen tapaan mutta heiltä ei peritä maksua, koska heille ei oteta myöskään aikaa. He pääsevät maastoon kilpasarjojen lähdöstä lasten sarjojen lähtöjen jälkeen klo 12.10 alkaen.

Maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joissa on koodit 100 ja RR7. Kilpailija voi leimata kummalla leimasimella tahansa.

Kilpailijat suorittavat maalileimauksen maalilinjalla ja siirtyvät leimantarkistukseen. Puuttuva maalileimaus johtaa hylkäämiseen, paitsi RR-sarjoissa.

Karttoja ei kerätä maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa tai -rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Samoin radan näyttäminen esim. vanhalta kartalta on kiellettyä.

Keskeyttäneet
Keskeyttäneet kilpailijat saapuvat maalin kautta, suorittavat maalileimauksen ja ilmoittavat keskeytyksestä leimojen tarkistuksessa.

Pesu
Varsinaista pesupaikkaa ei ole, mutta kilpailukeskuksessa olevassa hiekanottokuopassa voi käydä huuhtelemassa hikensä pois ilman pesuainetta.

WC
WC-vaunu kilpailukeskuksen alueella. Ks. opaspaalulta opastus.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa maalin välittömässä läheisyydessä.

Ravintola
Kahvio ja makkaran myynti kilpailukeskuksessa. Tarjolla suolaista ja makeaa. Maksu käteisellä.

Palkinnot
Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä. Sarjoille H/D21 sekä H/D8RRS – H/D12 sarjoille jaetaan palkinnot, muut voivat noutaa palkintonsa infosta.

Katso palkittavien määrät ilmoitustaululta erillisestä taulukosta. Sarjoissa H/D8RRS – H/D12 palkitaan kaikki maaliin tulleet ja hyväksytyn suorituksen saaneet.

Tulokset
Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua, vaan online-tulokset nähtävissä kilpailun aikana sekä Kauhavan Wisan nettisivuilla väliaikoineen kauwisuunnistus.fi.

Kuntoradat
Kuntoratojen karttoja voi ostaa infosta (10 €) ja lähtö tapahtuu opaspaalulta. Maali on yhteinen kilpasarjojen kanssa. Maalileimaus ja leimantarkistus kuten kilpasarjoilla. A-radalla mittakaava 1:10 000 ja muilla radoilla 1:7 500.

Kuntosarjojen lähtö klo 11.30 alkaen.

Onnea ja menestystä kaikille kisaan!

Alahärmän Kisan ja Kauhavan Wisan suunnistusjaostot